CUM ALEG UN AER CONDITIONAT?

Cu siguranta alegerea unui aparat de aer conditionat nu este una usoara, de aici si faptul ca intrebarea “Cum aleg un aparat de aer conditionat?” este atat de des intalnita in zilele noastre.

Acest articol are menirea sa favorizeze luarea unei decizii corecte atunci cand vine vorba de mai multi factori precum: consum de energie electrica, capacitate, tehnologie, producator si pretul unui aparat de aer conditionat.

Astfel, vom lua in considerare fiecare dintre aceste criterii de evaluare pentru ca sa aflam raspunsul la intrebare in functie de necesitatile fiecaruia.

CONSUMUL DE ENERGIE ELECTRICA A UNUI APARAT DE AER CONDITIONAT

Consumul de energie electrica pe care il are un aparat de aer conditionat este o variabila importanta in alegerea facuta de catre noi. Cu siguranta niciunul dintre noi nu doreste o factura la energie electrica foarte mare, iar clasa de consum din care face parte aparatul poate influenta semnificativ valoarea acesteia.

Astfel, sa vedem cum sunt clasificate aparatele de aer conditionat in functie de consumul de energie electrica. In Uniunea Europeana, clasificarea consumului de energie electrica se face respectand anumite standarde generale, prin intermediul carora se stabilesc clasele de consum de energie electrica.

Pe fiecare aparat de aer conditionat se va regasi o eticheta energetica sub forma celei de mai jos. Astfel va fi specificata clasa de energie electrica din care face parte aparatul si vom stii eficienta acestuia.

cat consuma un aparat de aer conditionat

Un articol mai complex despre consumul aparatelor de aer conditionat, dar si o simulare de consum gasiti aici.

CAPACITATEA UNUI APARAT DE AER CONDITIONAT

Capacitatea aerului conditionat este un criteriu foarte important atunci cand dorim sa achizitionam un aer conditionat. In functie de capacitatea putem sa aflam daca aparatul este potrivit pentru incaperea in care dorim sa il amplasam.

Astfel, avem urmatoarea grila de clasificare in functie de capacitate:

 • ⚫ Pentru incaperile cuprinse intre 10 - 25 de mp se recomanda utilizarea unui aer conditionat cu capacitate de 9000 BTU;
 • ⚫ Pentru incaperile cuprinse intre 15 - 35 de mp se recomanda utilizarea unui aer conditionat cu capacitate de 12000 BTU;
 • ⚫ Pentru incaperile cuprinse intre 30 - 50 de mp se recomanda utilizarea unui aer conditionat cu capacitate de 18000 BTU;
 • ⚫ Pentru incaperile cuprinse intre 40 - 70 de mp se recomanda utilizarea unui aer conditionat cu capacitate de 24000 BTU.

  In concluzie, vom folosii aer conditionat 9000 BTU pentru incaperi precum dormitor, bucatarie, pe cele de 12000 BTU pentru sufragerii, iar cele cu capacitate mare de 18000 BTU, respectiv 24000 BTU se recomanda la utilizare in incaperi cu inatimea de peste 3 metri datorita debitului de aer foarte puternic. In incaperile care au o suprafata mare, dar inaltime mai mica de 2.5 metri, este recomandata insalarea a mai multe unitati de aer conditionat de capacitate mai mica, in defavoarea unui singur cu capacitatea mare.Mai multe detalii despre acest subiect se regasesc in articolul Cum aleg aparatul de aer conditionat?

  TEHNOLOGIA FOLOSITA LA REALIZAREA APARATULUI DE AER CONDITIONAT

  Cel putin o data in viata am auzit despre aer conditionat cu inverter, dar nu prea suntem documentati in acest domeniu si nu am stiut exact ce este. Tehnologia Inverter folosita si pentru producerea aparatelor de aer conditionat este o tehnologie noua, care favorizeaza un consum mai redus de energie fata de aparatele de aer conditionat traditionale. Astfel, putem sa avem acelasi randament, dar cu un consum de energie mai redus, chiar cu pana la 30 la %.

  Vrei sa afli si celelalte avantaje ale tehnologiei Inverter? Citeste aici...

  PRET APARAT AER CONDITIONAT

  Pretul unui aparat de aer conditionat difera semnificativ in functie de mai multi factori, printre care si cei amintiti mai sus. Preturile in magazinul online Aer Express variaza intre 1499 ron si pot ajunge chiar pana la peste 10000 RON. Printre factorii care pot influenta pretul unui aparat de aer conditionat se enumera: producatorul, clasa energetica, capacitatea, tehnologia, montajul, si altii.

  Va recomandam sa luati in calcul cu atentie toti acesti factori cand vine vorba de achizitionarea unui aparat de aer conditionat.

  La cererea dumneavoastra oferim si asistenta gratuita la numarul de telefon: 021 311 4415.

  Va asteptam cu drag,

  Echipa Aer Express

 

Ofertele Saptamanii la Aparate de Aer Conditionat

daikin 9000 btu recomandari blog         gree 9000 btu recomandari blog         daikin 9000 btu recomandari blog          skyworth 9000 btu recomandari blog

Vezi aici toate ofertele

Oferte Aer Conditionat 9000btu
Oferte Aer Conditionat 12000btu
Oferte Aer Conditionat 18000btu
Oferte Aer Conditionat 24000btu


ADD COMMENT