Cum întreţinem un aparat de aer condiţionat

Cum întreţinem un aparat de aer condiţionat

admin-ajax

Un numar mare de persoane care detin unul sau mai multe aparate de aer conditionat sesizeaza faptul ca randamentul acestuia scade in timp. Mai mult decat atat, unii dintre clientii nostri acuza un randament mai slab la numai cateva saptamani de la achizitionare. Grija principala a acestora se indreapta inspre componentele de baza ale intregului dispozitiv, inspre montare sau calitatea produsului in sine. Totusi, aparatul de aer conditionat este un dispozitiv complex, iar simplul fapt ca fluxul de aer rece sau cald nu mai este la fel de puternic, poate avea multiple cauze.

Cauza principala a acestui comportament al aparatului este ignorarea intretinerii imediat dupa utilizare. Aceste aparaturi sunt dotate cu filtre care au rolul de a retine praful si impuritatile si de a mentine aerul din incapere cat mai curat posibil. Curatarea filtrelor este o actiune necesara din parte proprietarului si trebuie sa aiba loc cu o frecventa variabila, in functie de durata de utilizare a aerului conditionat. Curatarea filtrelor este o procedura de baza, extrem de simpla, care poate fi realizata de catre orice persoana.

Cum curat filtrul aparatului de aer conditionat?

  1. Deschideti capacul frontal al unitatii din interior si indepartati filtrul sau filtrele de aer cu mana
  2. Spalati filtrele sub jet de apa calduta cu sapun sau detergent
  3. Limpeziti foarte bine
  4. Lasati filtrele la uscat
  5. Introduceti filtrele spalate in pozitia in care s-au aflat initial, in interiorul aparatului

Aceste informatii se regasesc cu exactitate in manualul de utilizare al fiecarui aparat si trebuie urmate in functie de recomandarile producatorului.

 De ce trebuie sa curat filtrele periodic?

Purificarea aerului este o functie secundara a aparatului de aer conditionat si aduce utilizatorilor avantajul unui aer proaspat in fiecare zi. In momentul utilizarii, indiferent de temperatura aerului, acesta trece printr-un filtru lavabil care nu necesita inlocuire, numai in cazul in care a fost deteriorat sau rupt. Rolul acestui filtru este similar filtrului unui aspirator, care in momentul umplerii trebuie sa fie golit sau curatat.

Motivul pentru care curatarea periodica a filtrelor este atat de importanta este pastrarea randamentului aparatului, respectiv a unei temperaturi constante in incaperile in care este utilizat. Materialele din care sunt confectionate aceste filtre sunt dure si au o durata de viata indelungata. Riscul aparitiei unor mirosuri neplacute este mare atunci cand filtrele nu sunt intretinute. Se recomanda curatarea lor odata la 2-4 saptamani, numai atunci cand aparatul de aer conditionat functioneaza.

 

Vezi promoţiile noastre

Ofertele Saptamanii la Aparate de Aer Conditionat

daikin 9000 btu recomandari blog         gree 9000 btu recomandari blog         daikin 9000 btu recomandari blog          skyworth 9000 btu recomandari blog

Vezi aici toate ofertele

Oferte Aer Conditionat 9000btu
Oferte Aer Conditionat 12000btu
Oferte Aer Conditionat 18000btu
Oferte Aer Conditionat 24000btu

 


ADD COMMENT