Despre tehnologia Inverter

Despre tehnologia Inverter

Despre tehnologia Inverter

 • Auzim vorbindu-se tot mai des în ultimul timp despre aparate de aer condiționat cu și fără Inverter, iar mulți ne întreabă ce este acela Inverter sau daca este ceva care se atașează unui aparat de aer condiționat obișnuit.
 • Ei bine, Inverter nu este ceva atașabil, ci este o tehnologie nouă și diferită pentru aparatele de aer condiționat, care se definește prin însușirea acestora de a-și modula (modifica in mod continuu) capacitatea în funcție de nevoia de răcire (sau încălzire), tehnologie care are drept rezultat un consum mult mai mic de energie al aparatelor.
 • Aparatele de aer condiționat tradiționale folosesc un compresor care lucrează pe principiul pornit-oprit pentru a regulariza temperatura unei camere. Să presupunem că aparatul de aer condiționat este folosit vara pentru răcirea unei încăperi. La pornirea aparatului compresorul pornește și funcționează la capacitatea lui nominală, începând să răcească încăperea. Un termostat sesizează când a fost atinsă temperatura dorită și da o comanda compresorului să se oprească. Compresorul fiind acum oprit, temperatura încăperii are tendința de creștere, iar când termostatul sesizează că temperatura a crescut cu 2 grade dă un semnal compresorului să pornească din nou, aparatul de aer condiționat funcționând după acest ciclu de pornit-oprit.
 • Aparatele de aer condiționat cu tehnologie Inverter folosesc un model nou de compresor având capacitatea frigorifică (și calorică) variabilă, împreună cu o unitate electronică de control care comandă capacitatea compresorului și turația ventilatoarelor. Astfel, la pornirea aparatului, compresorul acestuia funcționează la capacitate maximă, mult mai mare decât capacitatea nominală, reușind să răcească încăperea într-un timp mult mai scurt decât în cazul unui aparat obișnuit. Pe măsură ce temperatura încăperii se apropie de temperatura dorită, sistemul de comandă micșorează progresiv capacitatea compresorului și turația ventilatoarelor, astfel încât odată atinsă temperatura dorită, compresorul va funcționa în mod continuu dar la capacitate foarte mică, atât cât este necesar pentru a compensa pierderile de căldură ale încăperii și de a menține temperatura setată.
 • Tehnologia Inverter reduce consumul de energie al aparatelor de aer condiționat cu minim 30% raportat la aparatele convenționale, acestea fiind și mult mai silențioase, zgomotul neplăcut de pornire-oprire a compresorului fiind eliminat.
 • Totodată tehnologia Inverter, datorită particularităților sale, permite asigurarea unui randament mult mai bun al aparatelor pe funcție de încălzire iarna.
 • Sunt motive suficiente pentru a achiziționa un aparat de aer condiționat Inverter, mai ales în cazul unei folosiri intensive, când se realizează economii importante de energie, în multe țări deja fiind interzisă comercializarea aparatelor de aer condiționat clasice.

Vezi Aparatele Inverter

Ofertele Saptamanii la Aparate de Aer Conditionat

daikin 9000 btu recomandari blog         gree 9000 btu recomandari blog         daikin 9000 btu recomandari blog          skyworth 9000 btu recomandari blog

Vezi aici toate ofertele

Oferte Aer Conditionat 9000btu
Oferte Aer Conditionat 12000btu
Oferte Aer Conditionat 18000btu
Oferte Aer Conditionat 24000btu


8 thoughts on “Despre tehnologia Inverter”

 • Viorica Nicusan
  Viorica Nicusan 15/06/2014 at 14:00

  Informatii clare, concentrate in citeva fraze, cu prezentarea avantajelor;
  Ar fi interesanta sublinierea in citeva cuvinte si a dezavantajelor.
  Oricum, felicitari

  Reply
  • admin

   Ca orice tehnologie nouă, şi tehnologia Inverter a fost scumpă la început şi a avut câteva probleme tehnice până când a fost pusă la punct.
   Problemele tehnice s-au rezolvat odată cu trecerea la generaţia a 2-a, DC Inverter, astfel încât începând cu anul 2009 aparatele produse cu această tehnologie nu mai au probleme de fiabilitate.
   Preţul aparatelor Inverter, care la început era de 3 ori mai mare decât al aparatelor obişnuite, a avut o eroziune constantă în ultimii ani, astfel încât în 2014 un astfel de aparat costă cu numai 15-20% mai mult decât un aparat în tehnologie veche On-Off.

   Reply
 • DRAGULANESCU NICOLAE

  Cum rezista placile electronice ale invertoarelor la variatia tensiunii furnizate de ENEL intre 187-248 volti?
  Au stabilizator incorporat sau trebuie sa-l procur eu????

  Reply
  • admin

   Aparatele de aer conditionat actuale sunt echipate cu invertoare de generatia a doua, DC Inverter sau invertoare de curent continuu. Acestea au incorporat un transformator cu stabilizator de tensiune, astfel incat placile electronice nu sunt afectate de fluctuatii de tensiune in limite rezonabile.

   Reply
 • Anghel Teodor
  Anghel Teodor 30/08/2016 at 16:12

  Aparatele de aer conditionat cu inverter, au sau nu furtun de eliminare a condesului (apa) ca cele clasice?

  Reply
  • admin

   Da, toate aparatele de aer conditionat, inclusiv cele inverter au sisteme de eliminare a condensului format.

   Reply
 • grigore marilena
  grigore marilena 25/06/2017 at 13:37

  Am achizitionat un al doilea aparat de aer conditionat in casa,de data aceasta inverter,dar nu se elimina nici un fel de condens pe furtun?!este in regula?avand deja de cativa ani un aparat de aer conditionat (simplu) si la acesta cum este pornit am observat ca se elimina condensul ma intreb daca la cel nou este normal sa nu curga pic de condens pe teava atasata?

  Reply

ADD COMMENT